Радіо Свобода Daily: Хто вбив Павла Шеремета?

Павло Шеремет в редакції «Радіо Свобода», 9 грудня 2015 року

Сьогоднішній огляд, на жаль, сповнений суму і втрат.

#РікБезПавла

Не відомі ані виконавці, ані організатори та замовники вбивства, ані єдина версія зухвалого злочину. Минув рік як у Києві в авто підірвали журналіста Павла Шеремета.

Мати Павла Людмила Шеремет, його дорослі діти Миколай та Єлизавета окремо відвідали могилу на Північному кладовищі Мінська, замовили панахиду в церкві. Вони захотіли, щоб все це відбувалося приватно.

Your browser doesn’t support HTML5

Пам’ять Павла Шеремета вшанували у Мінську (відео)

У Києві ж на місце трагедії прийшли десятки журналістів. З питанням «Хто вбив Павла?» учасники акції пам’яті журналіста прийшли і до Адміністрації президента та Міністерства внутрішніх справ. Речник МВС у відповідь пояснив, що нові подробиці щодо вбивства не дозволяє оприлюднювати слідство.

Your browser doesn’t support HTML5

Суперечливий слід Росії. Річниця вбивства Шеремета (відео)

Втрати фронту

Восьмеро військових загинули, десятеро отримали поранення, один потрапив у полон – сумний результат в зоні бойових дій на Донбасі, інформують у Міністерстві оборони України. Більшість військових були вбиті під час щільних обстрілів Мар’їнки і Красногорівки. Від «Градів» і мін постраждали житлові будівлі, про жертви серед мирного населення не повідомляють.

Депутати, яких немає

У 2015-му місцеві вибори не відбулися більш ніж в ста підконтрольних Україні населених пунктах. На думку Центральної виборчої комісії, волевиявлення там було небезпечним. У деяких селах і містах звичні структури влади замінили цивільно-військовими адміністраціями, а десь – місцеві ради працюють вже восьмий рік і як ні в чому не бувало, продовжують виконувати свої обов'язки. Таким чином, вже три роки проблемами прифронтової зони займають регіонали і комуністи.

І якщо вже про чиновників, то ось дві новини про кадрові зміни.

  • Суд відсторонив від посади директора Львівського бронетанкового заводу
  • А у Росії звільнили директора компанії, пов’язаної з постачанням турбін до анексованого Криму.

«Таємна вечеря» Путіна і Трампа чи «коротка розмова»

Після заперечень американський президент Дональд Трамп повідомив, що друга розмова з російським колегою Володимиром Путіним на полях саміту «Групи двадцяти» в німецькому Гамбурзі таки відбулася, а її темою було всиновлення американцями російських дітей. «Час підходив до десерту. Я пішов просто, щоб привітатися з Меланією (дружиною), і заодно привітався з Путіним», – розповів він.

Офіційний представник Білого дому додав, що між президентами не було повноцінної другої зустрічі, а лише «коротка розмова», а «інсинуації про те, що Білий дім намагався приховати другу зустріч, брехливі, підлі й абсурдні». Американські ЗМІ вже декілька днів палко обговорюють цю тему.

Втім, говоритимуть найближчим часом про Трампа, не лише обговорюючи зустріч з Путіним. Сьогодні американський президент перетне символічну позначку – півроку в кріслі господаря Білого дому. Тож чи вдалося йому за цей час «повернути Америці велич», читайте у матеріалі.

Не давайте пустих обіцянок і будьте чесними!

Ваше Радіо Свобода Daily

Радіо Свобода Daily – читайте все в одному мейлі! Усі важливі новини та ексклюзиви нашого сайту в одному листі. Надсилаємо щодня (окрім неділі) о 7-й ранку якраз до Вашого сніданку. Підписатись на розсилку можна тут.