Радіо Свобода Daily: поховання кардинала УГКЦ

Київ прощається з Любомиром Гузаром

Гузар у крипті

Сьогодні о 11.00 кардинала Української греко-католицької церкви Любомира Гузара поховають в крипті патріаршого собору. В УГКЦ очікують приїзду до собору близько 600 священнослужителів з різних єпархії України та з-за кордону. Та до цього часу всі охочі ще матимуть змогу попрощатися з Блаженнійшим – двері собору відчинені цілодобово і біля домовини відбуватимуться молитовні чування.

Київ прощається з Любомиром Гузаром

Черговий теракт у Лондоні

Увечері 3 червня вантажівка в'їхала у групу пішоходів на Лондонському мосту, потім нападники у сусідньому районі «Боро Маркет» із ножами атакували людей у ресторанах. Загинули 7 людей, десятки отримали поранення. Силовики вбили трьох нападників, 12 підозрюваних у причетності до нападу заарештували. Поліція кваліфікувала напад як терористичний акт.

Your browser doesn’t support HTML5

Терористична атака у Лондоні. Паніка на вулицях (відео очевидців)

Жодне угруповання наразі не взяло на себе відповідальність за теракт – вже третій у Великобританії з кінця березня. Подібний напад стався 22 березня біля парламенту на Вестмінстерському мосту, а 22 травня в Манчестері під час концерту стався вибух.

Чорногорія в НАТО

Сьогодні Чорногорія офіційно стає членом Північноатлантичного альянсу (попри майже десятирічну кампанію Кремля, щоби завадити цьому). Чорногорія може справляти враження країни, яка не має якогось стратегічного військового значення. І все ж Адріатичне узбережжя довжиною у 293 кілометри надає їй важливості, оскільки країна є однією зі складових адріатичної головоломки.

Отже, чому країна, яка витратила на своє військо минулого року дріб’язкові 69 мільйонів доларів, опинилася на передньому краї дипломатичної битви, яка, як дехто побоюється, може підштовхнути Європу до військового конфлікту? Про це читайте тут.

«Неєвропейський» Путін

«Я до європейських лідерів не належу» – цей жарт російського президента Володимира Путіна на Петербурзькому економічному форумі знову нагадав спостерігачам, що саме в період перебування Путіна при владі в Росії його країна остаточно відмовилася від будь-яких планів щодо європейської інтеграції – пише у своїй статті політичний оглядач Віталій Портников. – Єдине, чого б дійсно хотів би Путін – так це позбутися санкцій. Але припинити «гібридну війну» і відмовитися від звинувачень на адресу Заходу – не готовий. Простіше кажучи – не готовий бути європейським лідером. Що він і сам визнає». Повну версію тексту знайдете за лінком.

А завершення сьогодні у нас дещо нетрадиційне, адже пропонуємо Вам наостанок історичний матеріал про те, що поєднувало українських козаків і кримських татар.

Перемагайте щодня!

Ваше Радіо Свобода Daily

Радіо Свобода Daily – читайте все в одному мейлі! Усі важливі новини та ексклюзиви нашого сайту в одному листі. Надсилаємо щодня (окрім неділі) о 7-й ранку якраз до Вашого сніданку. Підписатись на розсилку можна тут.