У Великій Британії остерігаються нових нападів і підвищують заходи безпеки

Your browser doesn’t support HTML5

Тереза Мей: напад у Манчестері проводився із «холодним розрахунком» (відео)

Британський прем’єр-міністр Тереза Мей оголосила, що загроза терористичного нападу в країні підвищена до «критичного рівня». Мей зробила заяву під час прямого телевізійного звернення у вівторок увечері з резиденції на Давнінґ стріт. Це означає, що служби безпеки вважають імовірність теракту майже неминучою.

Заходи означають, що до озброєних патрулів поліції у Британії долучаться військові. Відповідне рішення уже схвалив міністр оборони Майкл Фаллон.

Зараз слідство намагається з’ясувати, чи діяв наодинці нападник, який влаштував вибух пізнього вечора у понеділок у Манчестері, де загинули 22 людини і 59 зазнали поранень.

Раніше поліція назвала ім’я підозрюваного нападника, народженого в Манчестері Салмана Абеді, який, згідно з повідомленнями, підірвав себе серед людей.

Зараз відомо, що 22-річний Абеді був студентом Салфордського університету, і що його батьки походять з Лівії.

«Ми не можемо ігнорувати імовірність того, що до нападу причетна ширша група», – сказала прем’єр-міністр Тереза Мей.

Британський уряд вимушений виділяти додаткові ресурси на заходи безпеки у відповідь на кривавий напад.

Під збройною охороною тепер будуть громадські заходи та об’єкти, які раніше не охоронялися поліцією.

Британцям варто очікувати додаткових перевірок та інших запобіжних кроків у людних місцях та на подіях.

Упродовж дня після нападу в Манчестері та в Лондоні поліція на кілька годин евакуйовувала громадські будівлі, зокрема автостанцію і торговельний центр через перевірки підозрілих предметів.

У вівторок усі провідні британські партії заявили, що у зв’язку з вибухом у Манчестері призупиняють свої виборчі кампанії. Голосування на парламентських виборах має відбутися 8 червня.