В ОБСЄ спростували заяву Лаврова про ескалацію на Донбасі

Заступник голови Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ Александр Гуґ

Російські ЗМІ, цитуючи голову МЗС Росії Сергія Лаврова, повідомили, начебто СММ ОБСЄ звинувачує українську сторону у загостренні ситуації на Донбасі. Таке твердження спростував заступник голови місії ОБСЄ в Україні Александр Гуґ під час прес-конференції у п’ятницю.

У п’ятницю російський канал «Звезда» вийшов із заголовком: «ОБСЄ звинувачує Київ у ескалації конфлікту на Донбасі». Моніторингова місія підтвердила, що за загострення на Донбасі відповідальними є радикальні і націоналістичні сили у Києві, мовиться у «новині». Про це заявив глава МЗС Росії Сергій Лавров, повідомляє сайт каналу «Звезда» із посиланням на видання «Известия».

Голову російського МЗС процитували і інші російські видання: «РИА-Новости», «Московский комсомолец», Rbk.ru, «Взгляд» і інші.

Заступник голови місії ОБСЄ в Україні Александр Гуґ спростував слова міністра закордонних справ Росії Сергія Лаврова про те, що українська сторона винна в останній ескалації конфлікту на Донбасі – про це повідомляє агентство «Укрінформ».

«Спеціальна місія ОБСЄ не звинувачує жодну зі сторін. Ми просто встановлюємо факти на місцях, і вони доступні для кожного трьома мовами. І читачам наших звітів належить робити висновки, і це ніяк не висновки нашої місії», – заявив Гуґ на прес-конференції у п’ятницю.

Раніше російські медіа поширювали дезінформацію про «обстріл ЗСУ спостерігачів», а також про «спробу ЗСУ збити безпілотник ОБСЄ з ПЗРК «Бук».

Як виглядала новина у російських ЗМІ: