Українські автовласники з іноземною реєстрацією вимагають зрівняти їх у правах із закордонними водіями

На Закарпатті власники автомобілів з іноземною реєстрацією розпочали безстрокову акцію і перекрили рух у напрямку українсько-словацького кордону КПП «Ужгород». Заблоковано рух також у напрямку українсько-румунського кордону на КПП «Солотвино». Ініціаторів «мирної акції», як назвали свої дії самі активісти, підтримали водії на Львівщині, перекривши ділянку українсько-польського кордону на КПП «Рава-Руська».

Your browser doesn’t support HTML5

Українські автовласники з іноземною реєстрацією вимагають зрівняти їх у правах із закордонними водіями

Це вже не перше блокування кордону власниками автівок з іноземною реєстрацією. Ініціювали їх ще два роки тому саме закарпатські водії. Цього разу вони вимагають не тільки збільшити термін перебування авто з іноземною реєстрацією на території України, але й прирівняти українських водіїв до закордонних, які можуть перебувати тут транзитом упродовж року. Нині ж, згідно з Митним кодексом, українці мають право користуватися авто з іноземною реєстрацією вдома всього 5 днів.

Ця акція покликана для того, щоб привернути увагу
Віктор Качур

«Блокуванням кордону це назвати не можна. Тут ця акція покликана для того, щоб привернути увагу, – коментує один з учасників Віктор Качур. – 15 листопада така акція буде під Верховною Радою. Ми вимагаємо зняти дискримінаційну складову, яка діє на сьогодні у Митному кодексі України. З нами погодилась митниця, юридичний відділ митниці, Геннадій Москаль, і з нами «в одну ногу» йде Закарпатська обласна рада»

За словами Віктора Качура, активісти, починаючи з 2014 року, підготували та надіслали низку документів із власними пропозиціями до парламентського комітету з питань податкової і митної політики та Генерального прокурора. «Реакції – нуль. У Верховній Раді зареєстрований у березні законопроект № 4223, там чітко розписано посилання на статті. У цьому законопроекті говориться, щоб відмінити взагалі поняття «пересічки». Чим ми відрізняємося від іноземця? – каже Віктор Качур. – Я їздив до Верхової Ради, з нами всі погодилися. І голова комітету Южаніна запропонувала, щоб ми сплачували в районі 35-40 євро в місяць. На що ми дали відповідь: максимум, на що ми можемо погодитися, це на 10 євро у місяць».

«Прийняти законопроект № 4223 – неможливо» – Ніна Южаніна

Голова Комітету з питань податкової і митної політики Ніна Южаніна вважає, що прийняття законопроекту № 4223 неможливе.

Треба знайти справді об’єднуючий варіант у вирішенні питання
Ніна Южаніна

«Є правила, вставлені не тільки для автомобілів, але всіх видів транспорту – статті 380, 381 Митного кодексу України. Проблема вже зайшла далеко: величезна кількість автомобілів заїхала з порушенням діючого законодавства, і провина у цьому є як у держави, Державної митної служби, так точно і з боку громадян, які, порушуючи законодавство, завезли ці автомобілі і самі не знають, як вийти із ситуації. Вони думають однобоко, тільки на свою користь, не розуміючи, які наслідки провокує прийняття такого рішення. Ті варіанти, які були розглянуті у комітеті ВР податкової і митної політики, є більш-менш прийнятними. І то невідомо, чи проголосують депутати, надто багато питань виникає. Чому допущене таке порушення? Тому, щоб не провокувати таку кількість питань, треба знайти справді об’єднуючий варіант у вирішенні питання. Я намагалася його знайти, але чомусь люди налаштовані категорично тільки так, як вони пропонують», – наголошує Ніна Южаніна.

За фактом блокування кордону прокуратура розпочала кримінальне провадження

Попри значну кількість автовласників з іноземною реєстрацією на Закарпатті, а таких понад 40 тисяч, акцію на КПП «Ужгород» підтримують далеко не всі. Частина громадян вважають, що змінювати підходи краще правовими методами.

Боротися у правовій площині легше, ніж перекривати митницю
Іван Белецький

«Я більше схиляюся за зниження мита. Однією з декларацій України під час вступу у СОТ було зниження мита на транспортні засоби, які ввозяться в Україну. Боротися у правовій площині легше, ніж перекривати митницю, – вважає Іван Белецький. – Не виключаю такий метод боротьби, як збір підписів у населення. До нас підключиться дуже багато людей».

Наразі розходитися учасники акції не збираються, незважаючи на штраф від поліції та кримінальне провадження, яке розпочали Ужгородська та Тячівська місцеві прокуратури. Як повідомили Радіо Свобода у Закарпатській обласній прокуратурі, вони вже встановили всі авто, що блокували рух на пунктах пропуску. Залишилося з’ясувати, хто їхні власники та розшукати потерпілих, що через пікет не могли подолати державний кордон.

Порушникам загрожує штраф від п’ятдесяти до ста п’ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, виправні роботи, або обмеження волі терміном до трьох років.