До трьох зросла кількість загиблих від стихії на Одещині

До трьох зросла кількість загиблих на Одещині внаслідок негоди, що спричинила обвалення дерев і електроопор. Серед жертв – 11-річна дитина, повідомив уночі 13 жовтня голова Одеської облдержадміністрації Міхеїл Саакашвілі.

Раніше з Одеси повідомляли про двох загиблих: 79-річна жінка померла на місці, а чоловік 45 років, на якого впала гілка, помер у лікарні.

Нині у більш як 100 населених пунктах області відсутнє електропостачання. У зв’язку зі стихійним лихом на Одещині оголошений надзвичайний стан, повідомив керівник обласної влади.

«Ми рекомендуємо скасувати заняття в школах і обмежити явку в держустанови у всіх районах, яких торкнулося лихо, крім служб із надзвичайних ситуацій і тих жителів, хто забезпечує життєдіяльність районів. Ще раз закликаємо всіх максимально утриматися від виходу з дому поки не вщухне вітер», – написав Саакашвілі у Facebook.

В Одесі й Одеській області на 12 жовтня оголошували штормове попередження. Упродовж доби був сильний дощ, вітер із поривами до 27 метрів за секунду. Нині, за повідомленнями користувачів соцмереж, стихія дещо вщухла.