Познер про критику Макаревича: «Поспішаю вам повідомити, що це повний фейк»

Журналіст не критикував Макаревича за ролик для українського каналу до Дня пам’яті

У мережі з’явилось «інтерв’ю» Володимира Познера, в якому він розкритикував слова Андрія Макаревича із ролика каналу СТБ «Щоб пам’ятали». Про те, що подібних заяв відомий російський журналіст не робив, повідомили на його офіційному сайті.

Your browser doesn’t support HTML5

Познер про критику Макаревича: «Поспішаю вам повідомити, що це повний фейк»

6 травня в мережі з’явилось фейкове інтерв’ю Володимира Познера. Деякі сайти і блоги використали «цитату» журналіста із цього фейку під назвою: «Навіщо Макаревич Росії?»

«Слова Макаревича про те, що Гітлер і СРСР роздерибанили Польщу, можуть викликати тільки огиду! Це верх цинізму! Ставити знак рівності в таких поняттях може тільки мерзотник і людина без сумління. СРСР – це не тільки Росія. Нас було п'ятнадцять республік. І кожна, як могла, давала відсіч загарбникам. І тепер сказати таке. Чи це не образа, кинута в обличчя всім ветеранам п'ятнадцяти республік? Це не людина, я більше не хочу жити з ним в одній країні. Навіщо Макаревич у Росії? Він нас так ненавидить, але заробляє на хліб з ікрою тут, а широкий доступ до ТБ і медіа дає йому прекрасну можливість пропагувати свої бридкі думки і заражати ними уми не тільки росіян і українців!»

Про те, що такого інтерв’ю Познер не давав, повідомили на офіційному порталі журналіста:

«Володимир Познер ані з сайтом, на якому розміщене це інтерв'ю, ані з «журналістом», який вигадав цю маячню, не мав справи».

Володимир Познер: «Поспішаю повідомити вам, що це повний фейк. З сайтом... я ніколи не мав справи і мати не буду. Ніякого... я не знаю. До Макаревича я ставлюся винятково добре».

Днями лідер гурту «Машина часу» Андрій Макаревич взяв участь у зйомці відео до Дня пам’яті для телеканалу СТБ під назвою «Щоб пам’ятали».


На цю ж тему:

04.05.2015
Фейк ЗМІ Росії: «Шабаш відьом» підтримало Міноборони України

Цим журналісти «засвідчили» те, що «Україна йде стопами третього рейху» далі
04.05.2015
Російський фейк в українському медіапросторі живе 2-3 години – експерт

«Інформаційні війська» охоплюють мільйонну аудиторію – заступник міністра Артем Біденко далі
30.04.2015
Фейк ЗМІ Росії: Порошенко затвердив символом Перемоги бандерівський прапор

Так інтерпретували слова Порошенка про червоно-чорні кольори далі