Хто у Раду? («СХЕМИ» | ВИПУСК №10)

Також у випуску: Велика реєстрація | Старе обличчя – нової влади

Хто у Раду?

Половина народних депутатів - 225 з 450 – будуть обрані за партійною системою – тобто по списках. І більшість партій вже їх оприлюднили. Ситуація в країні змусила політиків швидко домовлятися між собою. Зрештою хто з ким іде на вибори та як кандидати реагують на ПРОСТЕ прохання – назвати спонсорів своїх партій? Політичний "розклад" від Олени Логінової.

Велика реєстрація

Центральна виборча комісія цими днями активно реєструє бажаючих посісти депутатські крісла. Наша змінальна група провела декілька днів під ЦВК і зустрічала народних кандидатів, що несли свої документи на реєстрацію. Серед них – люди які симпатизують самопроголошеним республікам, чиновники, які намагаються приховати свій похід у раду, нинішні депутати, які голосували за сумнозвісні закони 16 січня, що розтоптували права та свободи громадян. Сподіваються пройти у Раду й відомі корупціонери та дискредитовані політики, що працювали на владу Януковича. Спецрепортаж Сергія Андрушка з-під Центральної виборчої комісії.

Старе обличчя – нової влади

Українці у Каталонії уже півроку вимагають відкликання Генерального консула України у Барселоні Олександра Хрипунова. Той під час революції гідності дозволив собі доволі образливі висловлювання на адресу протестувальників у Києві - називав їх радикалами з нацистською символікою та ігнорував вимоги місцевого Євромайдану. Міністр закордонних справ Павло Клімкін періодично обіцяє повернути Хрипунова в Україну. Але той досі займає поважне місце під іспанським сонцем. Більше того – Генконсул і досі вважає, що скандальні закони Колесніченка-Олійника від 16 січня є близькими до європейських та не збирається вибачатися за висловлювання періоду Євромайдану. Більше – в сюжеті Максима Савчука.