СБУ: в угрупованні «ЛНР» є охочі скласти зброю

Проросійський бойовик біля Логвинового (архівне фото)

Служба безпеки України заявляє про здачу українським військовим двох бойовиків угруповання «ЛНР». Відомство оприлюднило відеоролик розмови з представниками сепаратистського угруповання, під час якого один із них зокрема зізнався, що у лавах бойовиків є охочі скласти зброю.

«Є багато таких, я знаю. Тому що їм там не платять зарплату, інколи бʼють, принижують», – розповів один із затриманих.

За даними СБУ, два представники угруповання «ЛНР» здалися українським військовим на блокпосту біля населеного пункту Золоте, що на Луганщині. «У ході перевірки оперативники СБУ встановили, що в обох втікачів, як і у багатьох інших бойовиків так званої «Армії Південного Сходу», кримінальне минуле. 26-річний мешканець міста Брянки двічі відбував покарання за крадіжки. 40-річний житель Свердловська Луганської області відсидів 11 років за умисне вбивство», – йдеться у повідомленні СБУ.

Один із затриманих зізнався, що пройшов підготовку на території Росії.

«Тим, хто ще не наважився залишити лави бойовиків, СБУ нагадує, що згідно зі статею 258-3 Кримінального кодексу України, особа, яка добровільно повідомила правоохоронний орган про відповідну терористичну діяльність, сприяла її припиненню або розкриттю злочинів, якщо в її діях немає складу іншого злочину, звільняється від кримінальної відповідальності», – наголосили в СБУ.

Ані місія спостерігачів ОБСЄ, ані сайти сепаратистських угруповань цю інформацію наразі не підтвердили.