Чуркін: плани Києва про миротворчий контингент викликають підозри у вірності мінським домовленостям

Постійний представник Росії при ООН Віталій Чуркін

Постійний представник Росії при ООН Віталій Чуркін заявив, що плани Києва звернутися до ООН і ЄС з проханням про розгортання міжнародного контингенту для підтримки миру на сході України викликають підозри у вірності мінським домовленостям. Про це повідомляє російська агенція «ТАСС».

«Треба розводити озброєння і не займатися висуненням нових ініціатив. А коли замість того, щоб робити те, про що домовилися, починають висувати якісь схеми, то це передусім викликає підозри, що хочуть розвалити мінські домовленості», – сказав Чуркін.

Напередодні ввечері Рада національної безпеки і оборони України на засіданні вирішила звернутися до Організації Об’єднаних Націй і ЄС з проханням направити в Україну миротворчу місію, яка буде діяти відповідно до мандату Ради безпеки ООН. Засідання Радбезу скликав президент Петро Порошенко після того, як підтримувані Росією сепаратисти і російські війська, які не зупиняли свого наступу на Дебальцеве, змусили українських військових залишити це місто і окупували його на порушення мінських домовленостей і резолюції Ради безпеки ООН.