Порошенко закликав представників ОБСЄ негайно вирушити у Дебальцеве моніторити перемир’я

Президент Петро Порошенко на засіданні Генерального штабу Збройних сил України, 15 лютого 2015 року

Президент України Петро Порошенко закликав представників ОБСЄ негайно вирушити у Дебальцеве і забезпечити ефективний моніторинг припинення вогню з обох сторін. На цьому він наголосив у своїй заяві з Генерального штабу, яка транслювалася у прямому ефірі.

«По усіх секторах, особливо по дебальцевському плацдарму, ми запросили представників ОБСЄ спеціальної моніторингової місії, яка має забезпечити моніторинг і верифікацію режиму припинення вогню, представників Спільного центру по контролю координації режиму припинення вогню – негайно вирушити в Дебальцеве, переконатися: дорога розблокована і забезпечити ефективний моніторинг, верифікацію, контроль режиму припинення вогню з обох сторін», − зокрема, сказав Порошенко.

Також він віддав наказ представнику України в Спільному центрі по контролю координації питань припинення вогню генерал-майору Олександру Розмазніну забезпечити ефективний контроль за режимом припинення вогню у визначених секторах.

Перед цим начальник Генштабу Віктор Муженко доповів президенту, що керівники секторів А, Б, С, М в зоні АТО приступили до виконання наказу щодо припинення вогню.

12 лютого в Мінську лідери України, Росії, Франції, Німеччини та Франції домовилися про припинення вогню на Донбасі з 15 лютого з 00:00.

На цю ж тему:

15.02.2015
Бойовики можуть використати ситуацію під Дебальцевим, щоб зірвати перемир’я − Порошенко

«Це Дебальцевський плацдарм, а не котел. Славні ЗСУ утримали рубежі, які були визначені для оборони» далі
15.02.2015
Порошенко віддав наказ силам, задіяним в АТО, припинити вогонь

Під час зв'язку з керівниками секторів в зоні АТО вони доповіли, що до них наказ донесений і вони приступили до його виконання далі