Канада: російську хокейну команду «привітали» антипутінськими гаслами

У Торонто канадські українці протестували проти вторгнення Росії в Україну. Попри 20-градусний мороз кілька десятків людей зібралися біля льодової арени Air Canada у понеділок, 5 січня, де проходив фінал молодіжного хокейного мундіалю, в якому грали канадці та росіяни, повідомляє місцеве видання Toronto Star.

Люди скандували: «Вперед, Канадо, вперед! І Путін, руки геть від України!».

«Акція покликана підтримати команду Канади. Ми горді бути канадцями і відчуваємо важливим, щоб канадська збірна відчула нашу підтримку», – зазначає президент Конгресу українців Канади Пол Ґрод, який і організував мітинг.

«Також необхідно, щоб решта світу почула про те, що президент Росії Володимир Путін вторгся до України, анексував Крим і продовжує фінансувати війну в Україні, де в результаті цього вже загинули тисячі українців», – наголошує Ґрод.

16 березня 2014 року за військової і політичної підтримки Російської Федерації в Криму відбувся неконституційний і не визнаний світом референдум про самовизначення Криму. За даними самопроголошеної кримської влади, 96,77% тих, що взяли участь у голосуванні, висловилися за приєднання Криму до Росії.

21 березня президент Росії Володимир Путін підписав закон про приєднання Криму і Севастополя до Росії на правах суб’єктів федерації.

Україна і Захід звинувачують Росію постачанні зброї та бойовиків на Донбас, а також введенні її військ на схід України. Москва ці звинувачення відкидає.

Захід запровадив низку санкцій проти Росії за її роль у дестабілізації ситуація в Україні. Це, а також падіння цін нафти на світових ринках, стало головними причинами економічної кризи у Росії.