У Дніпропетровську дозволили феєрверки в новорічну ніч

Феєрверки, ілюстраційне фото

У Дніпропетровську в новорічну ніч дозволене використання побутових піротехнічних засобів. Про це повідомили в міському управлінні міліції.

За даними начальника дозвільної системи Дніпропетровського міського управління міліції Олександра Мартиненка, за рішенням Дніпропетровської міської ради, з 1 вересня 2014 року на території міста заборонено проведення феєрверків та салютів, виняток – святкування Нового року в ніч з 31 грудня на 1 січня.

Водночас у Штабі національного захисту Дніпропетровської області заявили, що просять громадян та організації взагалі утримуватись від використання феєрверків та салютів під час відзначення Нового року, а також обмежити свої витрати на святкування.

«І в лікарні імені Мечникова, і у військовому шпиталі перебувають поранені, які реально жахаються від цих вибухів, бо вони не розуміють, що це феєрверки, що це святкування, асоціація пряма – вибухи у зоні АТО», – сказала керівник Центру допомоги військовим та пораненим при Штабі національного захисту Дніпропетровської області Одарка Біла.

Крім того, у Штабі нацзахисту області закликали підприємства та організації перераховувати гроші, зекономлені на проведенні новорічних корпоративів, на допомогу українським військовим у зоні АТО.

Також Штаб запропонував купувати новорічні подарунки рідним на онлайн-аукціоні дитячих виробів «Собі подарунок – солдатові допомога», організованому волонтерами, усі виручені кошти з якого підуть на допомогу захисникам Донецького аеропорту.

За даними українських ЗМІ, у Києві на новорічні свята продовжили заборону використовувати піротехнічні засоби.