НАТО: російські сили і техніка зайшли на схід України

Філіп Брідлав

Головнокомандувач об’єднаних збройних сил НАТО в Європі генерал Філіп Брідлав заявляє, що за останні два дні альянс спостерігав входження колон із російським військовим обладнанням на територію східної України.

Виступаючи сьогодні в Софії, Брідлав заявив, що зокрема, на схід України зайшли російські танки, артилерія, системи протиповітряної оборони і бойові частини.

«На даний час ми не маємо чіткого уявлення про точну кількість. Ми погоджуємося, що були численні колони, які ми бачили», – сказав Брідлав.

Про перекидання з території Росії до України військової техніки й конвоїв з живою силою повідомили сьогодні і в Раді національної безпеки й оборони України.

Представники моніторингової місії ОБСЄ 11 листопада повідомили про конвой із 43 військовими вантажівками без розпізнавальних знаків, зокрема, п’ять із цих машин везли на буксирі гаубиці, ще п’ять перевозили частково прикриті ракетні системи залпового вогню.

Тим часом, за повідомленнями, сьогодні в Донецьку тривали обстріли. За даними кореспондента AFP, мінометні снаряди були запущені з району поблизу центру міста в напрямку Донецького аеропорту, який утримують українські військові.

За даними прес-центру АТО, внаслідок обстрілу аеропорту був поранений один з українських захисників, йому надають медичну допомогу. Аеропорт далі перебуває під контролем сил АТО, запевнили у прес-центрі АТО.

Росія, яку Україна і Захід звинувачують у підтримці сепаратистів, офіційно стверджує, що ніяким чином не причетна до дій бойовиків і ніяких озброєнь їм не передавала.