Бойовики не дотримуються «режиму тиші» – Тимчук

Військовий експерт Дмитро Тимчук

Проросійські бойовики не дотримуються «режиму тиші». Про це повідомляє координатор руху «Інформаційний спротив» Дмитро Тимчук.

«За минулу добу зафіксовано понад 30 обстрілів і спроб штурму позицій українських військ», – твердить військовий експерт.

«Зокрема, учора ввечері було відбито спробу штурму аеропорту в Донецьку. Сьогодні вночі українські військовослужбовці відбили напад загону терористів чисельністю до 50 осіб, які атакували позиції наших сил біля населеного пункту Новоласпа», – повідомляє Тимчук.

Бойовики обстрілювали позиції сил АТО також поблизу біля Попасної, Щастя та інших населених пунктів.

Представники сепаратистів ставляться до оголошеного після переговорів у Мінську перемир’я як до способу досягнення своїх цілей.

«Перемир’я було укладене лише для того, щоб українська сторона зрозуміла, що війною конфлікт не вирішити, і мала можливість у спокійному мирному процесі звільнити всю незаконно зайняту нашу землю», – сказав у Донецьку 8 жовтня Олександр Захарченко, який в угрупованні «ДНР» вважає себе «прем’єр-міністром». Він додав, що вважає контрольовану українською владою територію «тимчасово окупованою».