У Черкасах «павучки» плетуть маскувальні сітки для військових

Your browser doesn’t support HTML5

Черкаські «павучки» плетуть маскувальні сітки для військових

Понад 120 квадратних метрів маскувальних сіток за два тижні сплели черкаські волонтери. Нині виготовляють два різновиди: осінні та «зеленки» у стилі мілітарі.

Щодня над маскувальними сітками працюють по кілька волонтерів. За роботу беруться і жінки, і чоловіки. Вони перебирають тканини, сортують їх за кольором, ріжуть на довгі смужки та насамкінець вплітають у сітку. Усіх, хто долучається до роботи, волонтери називають «павучками».

«Ми багато працюємо руками. У нас навіть розмови вщухають, коли ми плетемо. Настільки сконцентровані, як павучки. Я думаю, що функцію ці сітки виконують не менш важливу, ніж сітка павука. Павуки ловлять комарів, які нам дошкуляють, а ці сітки захищають наших хлопців від тих, хто теж дошкуляє усім нам», – розповідає черкащанка Ірина Кестер, яка вже більше тижня разом з іншими волонтерами плете сітки.

Нещодавно «павучки» переїхали у нове приміщення у центрі Черкас. Нині активно просять усіх небайдужих про допомогу: хоч старою тканиною, хоч годиною роботи руками.

Сплетені маскувальні сітки волонтери передають військовим на передову. Вже кілька сіток використовують у батальйоні «Черкаси».