Аваков вимагає від Гелетея вибачень перед комбатами, які йдуть на вибори

Керівник МВС Арсен Аваков

Міністр оборони Валерій Гелетей має вибачитися за свої слова, що серед комбатів у виборчих списках немає справжніх героїв. Про це написав керівник МВС Арсен Аваков на своїй сторінці у Facebook.

«Від початку бойових дій у системі добровольчих батальйонів МВС загинуло понад 70 осіб і 300 було поранено. Серед них і командири підрозділів. 38 бійців зникли без вісті. Отже не смійте для гарного слова згадувати відважних хлопців. Я цього не стерплю! Це не гідно, не чесно – це брехня. Як брехня і те, що створення добровольчих батальйонів на початку АТО було помилкою. Ваші висловлювання виходять за рамки військової та людської етики. Десятки тисяч солдатів та командирів на передовій із Збройних сил, Нацгвардії, батальйонів МВС і прикордонників заслуговують більшої поваги. Вибачайтеся!», – зазначив Аваков.

Раніше в інтерв’ю журналу «Фокус» міністр оборони Валерій Гелетей заявив, що негативно ставиться до присутності комбатів у виборчих списках.

«Зараз важливіше саме війна, потрібно її закінчити, принести мир і спокій. Саме тому справжніх героїв у партійних списках ви не знайдете», – сказав Гелетей.

Партія «Народний фронт» включила у свій виборчий список командира батальйону «Миротворець» Андрія Тетерука та комбата «Дніпра» Юрія Березу.

ВО «Свобода» включила до списку командира взводу 22-го батальйону Олексія Миргородського. «Радикальна партія Олега Ляшка» включила комбата «Айдар» Сергія Мельничука, а партія «Самопоміч» – Семена Семенченка.

Дострокові парламентські вибори в Україні мають відбутися 26 жовтня.