Мінсоцполітики визнало вантаж МКЧХ гуманітарною допомогою

Людмила Денісова

Міністр соціальної політики України Людмила Денісова підписала наказ про визнання вантажу Міжнародного комітету Червоного Хреста гуманітарною допомогою. Про це інформує прес-служба уряду.

«Відповідно до статей 4 і 5 Закону України «Про гуманітарну допомогу», з урахуванням ініціативи президента України Петра Порошенка щодо отримання гуманітарної допомоги в рамках міжнародної гуманітарної місії під егідою Міжнародного комітету Червоного Хреста, визнати вантаж гуманітарною допомогою згідно з додатком», – йдеться у документі.

За даними уряду, лист із переліком товарів гуманітарної допомоги надійшов до Мінсоцполітики 16 серпня за підписом голови регіональної делегації Міжнародного комітету Червоного Хреста у Російській Федерації, Білорусі та Молдові Паскаля Кютти.

«Згідно з цим листом, гуманітарний вантаж складається з таких товарів: яловичина тушкована; рис; крупа гречана; сіль; цукор-рафінад; молоко згущене; чай; вода бутильована; дитяче харчування; медикаменти, що не містять наркотичних та сильнодіючих речовин; електростанції; мішки спальні. Всього 12 найменувань загальною вагою 1856,3 тонни», – повідомили в прес-службі Кабміну.

Отримувачем гуманітарного вантажу є місія Міжнародного комітету Червоного Хреста в Україні. Вантаж буде переміщений представниками МКЧХ в Україну через пункт пропуску БАПП «Донецьк», йдеться в листі представника комітету.

Раніше у комітеті Червоного Хреста повідомили, що українська і російська сторони досягли домовленостей щодо доправлення гуманітарного вантажу.