Росія називає санкції Японії «недружнім кроком»

Голова МЗС Росії Сергій Лавров

Міністерство закордонних справ Росії називає оголошення Японією 28 липня додаткових санкцій проти Москви «недружнім і недалекоглядним кроком».

У коментарі, опублікованому на сайті МЗС, йдеться, що позиція Токіо заснована на «глибоко помилковому уявленні про реальні причини того, що відбувається в Україні».

У МЗС Росії заявляють, що неодноразові запевнення Токіо про намір продовжувати зусилля з розвитку відносин з Москвою – лише «ширма», що прикриває нездатність японських політиків вийти з «кільватера Вашингтона і проводити самостійну лінію».

Вчора Японія оголосила про намір запровадити проти Росії додаткові санкції у зв’язку із ситуацією в Україні. Санкції торкнуться рахунків фізичних осіб і груп, які безпосередньо були залучені в анексію Криму і посилення нестабільності на сході України, пояснили в уряді країни.

Крім того, Японія слідом за Європейським банком реконструкції і розвитку заморозить фінансування нових проектів у Росії, а також накладе обмеження на імпорт продуктів з Криму. Санкції набудуть чинності після схвалення уряду.

Після анексії Криму ЄС, США, Канада, Японія та інші країни запровадили персональні санкції щодо осіб у Росії, причетних до цих незаконних дій.