Бойовики обстрілюють центр Луганська із «Градів» і мінометів – Селезньов

Зруйнована внаслідок влучання снаряда школа, Луганськ. Фото від 16 липня 2014 року

Бойовики обстрілюють центр Луганська із РСЗВ БМ-21 «Град» і мінометів, пошкоджено школу, гуртожиток і низку будівель у центрі міста, повідомляє прес-офіцер АТО Владислав Селезньов із посиланням на джерела.

«15:00. За інформацією джерел, бойовики ведуть вогонь по центру Луганська. Вогонь ведеться з РСЗВ БМ-21 «Град», які раніше прибули до міста з боку Краснодона. Також для обстрілу мирних громадян міста бойовики використовують міномет, встановлений на вантажному автомобілі», – написав він на своїй сторінці в соцмережі Facebook у неділю.

Також Селезньов додав, що джерела повідомляють, що снаряди пошкодили школу, гуртожиток та інші будівлі в центрі міста. «Очевидно, що вогонь ведеться з метою скомпрометувати сили АТО», – йдеться в повідомленні.

Він також нагадав, що сили АТО завдають тільки точкових ударів по позиціях бойовиків. Інформація про місця перебування бойовиків надходить оперативним шляхом, зокрема і завдяки повідомленням місцевих жителів.

«Водночас сили АТО не застосовують артилерію і авіацію в Луганську та Донецьку, в інших населених пунктах, у місцях, де перебувають мирні громадяни України», – наголосив Владислав Селезньов.

Раніше повідомляли, що в центрі Луганська горять кілька будівлі.