СБУ відкрила кримінальне провадження проти керівника прикордонслужби Росії

Стосовно керівника прикордонслужби Росії Служба безпеки України відкрила кримінальне провадження, заявив голова СБУ Валентин Наливайченко.

«Сьогодні СБУ, наш слідчий відділ у Луганській області розпочав кримінальне провадження за всі ті факти, про які знає вся світова спільнота та громадяни України. Відповідно до законодавства України, Кримінально-процесуального кодексу нашої держави розпочато кримінальне провадження стосовно керівника прикордонної служби Росії. Він має посаду першого заступника директора Федеральної служби безпеки Росії, генерал-полковник», – сказав Наливайченко.

За його словами, керівнику прикордонної служби Росії будуть інкримінувати «фінансування і підтримку тероризму на території України, незаконне переправлення зброї для використання терористичними організаціями в Донецькій та Луганській областях».

Наливайченко також заявив, що Україна звертатиметься до міжнародних партнерів із тим, щоб вони сприяли проведенню допиту зазначеної особи.

Раніше сьогодні секретар РНБО Андрій Парубій повідомив, що з Росії до України направляють вантажі зі зброєю і бойовиками під виглядом гуманітарної допомоги. За його словами, українські прикордонники продовжують фіксувати прориви бойовиків на українсько-російському кордоні.