Депутати Київради вимагають розслідувати факти корупції на «Київському бронетанковому заводі»

Депутати Київської міськради вимагають від правоохоронних органів розслідувати факти корупції на «Київському бронетанковому заводі». Як повідомив голова комісії міськради з питань дотримання законності і боротьби з корупцією Ігор Мосійчук, мова іде про корупційні схеми закупівлі і розкрадання державних коштів, що їх здійснює керівництво заводу.

За даними комісії, у червні 2014 року керівники заводу не за призначенням використали отримані державні кошти у сумі 61 мільйон гривень.

«Завдання було – виготовлення і реконструкції БТР-3Є, які призначались для потреб Національної гвардії України. Такої техніки наразі найбільше потребують наші війська, батальйони у зоні АТО. Замість цільового використання коштів завод провів закупівлю товарів у сумнівних фірм. Через таку розтрату державних коштів у бронетанкового заводу виникла заборгованість перед банком за попередній кредит», – повідомив Мосійчук.

Комерційний банк, згідно з законодавством, може вимагати визнати завод банкрутом, сказав Мосійчук.

Комісія Київради з питань дотримання законності і боротьби з корупцією ініціює розслідування фактів розкрадання державних коштів, які здійснило керівництво «Київського бронетанкового заводу». Депутати пропонують заарештувати рахунки заводу і провести розслідування щодо діяльності керівників заводу.

На думку Мосійчука, враховуючи той факт, що на сході України проходить активна фаза антитерористичної операції і її учасники потребують належного технічного забезпечення, керівництво заводу може бути притягнене до суду за саботаж державної програми підтримки Збройних сил України.