Генпрокуратура порушила проти Богатирьової кримінальну справу

Раїса Богатирьова

Генеральна прокуратура України порушила кримінальну справу проти колишнього міністра охорони здоров’я України Раїси Богатирьової. Про це йдеться в повідомленні Гепрокуратури.

«Генпрокуратура розслідує кримінальне провадження, відкрите за ч. 5 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем, якщо вони вчинені в особливо великих розмірах або організованою групою) за фактом розтрати держкоштів службовцями МОЗ, в тому числі особисто його колишнім головою», – йдеться в повідомленні.

За даними Генпрокуратури, йдеться про розтрату 63,5 мільйонів гривень при здійсненні закупівлі імунобіологічних препаратів, лікарських засобів, виробів медичного призначення і обладнання за суттєво завищеними цінами.

Крім того, йдеться про розтрату коштів на 279 мільйонів гривень, які були використані на закупівлю інсулінових препаратів.

Напередодні в Генпрокуратурі повідомили про розслідування за фактом фінансових зловживань на мільярди гривень щодо ряду чиновників часів президента Віктора Януковича, серед яких Андрій Клюєв, Сергій Арбузов, бізнесмен Сергій Курченко і сам екс-президент та його найближче оточення.