У Росії хочуть, щоб ЄС «поважав» «результати» «референдумів» на Сході України

Будівля МЗС Росії, Москва

Євросоюз «повинен ставитися з повагою до результатів референдумів, що відбулися, мешканців Донецької й Луганської областей» і «сприяти тому, щоб воля народу була реалізована в діалозі між представниками Києва і Південного Сходу України», заявило сьогодні Міністерство закордонних справ Росії.

Як мовиться в заяві, «Євросоюз повинен не забувати про те, що… проти мирних громадян самопризначена українська влада в рамках «антитерористичної операції» використовувала збройні формування ультрарадикалів, армію і важкі озброєння».

Ухвалені сьогодні рішення Ради ЄС стосовно України «викликають глибоке здивування впертістю Євросоюзу, який продовжує тиражувати широкі заяви, що не в’яжуться з реальною ситуацією в цій країні», заявили в МЗС Росії.

Сьогодні Рада ЄС із закордонних справ вкотре підтримала Україну й розкритикувала Росію за її втручання в українські справи й небажання припинити його, а також наклала нові санкції на групу осіб із Росії й України, причетних до дестабілізації в Україні, та дві кримські компанії, власність над якими забрала собі Росія після анексії українського півострова.

Росія, яка постійно поширює неправдиві повідомлення про становище в Україні у своїх засобах інформації, повторює ті самі твердження і у своїх міжнародних документах і заявах.