Заступник міністра оборони: це війна і нинішня АТО абсолютно виправдана

Ігор Кабаненко

Проти українських силовиків, які беруть участь в антитерористичній операції в Слов’янську, застосовують сучасну високотехнологічну російську зброю, заявляє новопризначений заступник міністра оборони адмірал Ігор Кабаненко.

«Те, що сьогодні вночі застосовувалися переносні зенітно-ракетні комплекси, до речі, російського виробництва, те, що ці групи терористів, диверсантів озброєні сучасною високотехнологічною російською зброєю – свідчить про, що проти нашої держави застосовується військова сила, так, у незвичний спосіб, так, з використанням відповідної асиметрії. Це все потребує нашого реагування, щоб не дозволити цій заразі поширитися», – сказав він в ефірі Радіо Свобода.

Деталі нинішньої операції він не повідомив, зауваживши, що потрібно дочекатися результатів.

«Але ми маємо розуміти, що це війна. На цій війні або перемагаємо ми, або перемагають нас. І ті форми і способи, які сьогодні застосовуються, – це вимушений підхід з нашого боку, щоб захистити наших громадян, нашу державу, наші сім’ї, наш спосіб життя, демократичні цінності. Усе, що робиться, – це абсолютно доречний і цільовий спосіб, спрямований саме на те, щоб ці диверсанти, люди, які проплачені відповідним чином, які заслані з іншої держави, припинили свою діяльність», – сказав Кабаненко.

Your browser doesn’t support HTML5

У Слов'янську будують барикади


Сьогодні, 2 травня, о 4:30 у Слов’янську почалася активна фаза антитерористичної операції.

За словами глави МВС України Арсена Авакова, на даний момент вдалося взяти під контроль 9 незаконних блокпостів сепаратистів, місто оточене.

За даними Міноборони України, сьогодні вночі під Слов’янськом бойовики обстріляли українські вертольоти Мі-24, внаслідок чого загинули двоє військовослужбовців Збройних сил України, ще кілька поранені.

Your browser doesn’t support HTML5

Сепаратисти заявляють, що доглянуть за пораненим українським пілотом


За інформацією Антитерористичного центру при СБУ, вертоліт збили висококваліфіковані іноземні фахівці, використавши переносний зенітно-ракетний комплекс.