Запоріжжя: проросійські активісти із прапорами СРСР просять федералізації

Your browser doesn’t support HTML5

Проросійські активісти із прапорами СРСР вийшли на вулиці Запоріжжя із закликами провести референдум щодо федералізації України.

Водночас від ранку в штабі Самооборони Запорізької області роздавали вказівки й інструкції щодо уникнення провокацій. Відтак активісти вирішили ігнорувати зібрання першотравневого мітингу на площі Леніна.

Судова заборона на проведення ходи діятиме в місті ще два тижні, однак суд не заборонив збиратися в окремих місцях, повідомляє кореспондент Радіо Свобода в Запоріжжі.

«Ми хочемо референдуму. І щоб він був чесним. Якщо б більшість городян голосували проти федералізації, ми б не сперечалися з ними і жили в складі Запорізької області. Однак референдум провести не дають», – заявили активісти мітингу.

Так само на зібранні були присутні представники Марксистсько-ленінського клубу. На площі вони підняли прапори СРСР. Інші мітингувальники підняли десятки прапорів Компартії. Жодного прапора України не було. Вже під час мітингу молоді люди з георгіївськими стрічками принесли синьо-жовтий стяг, однак на площі його не розгорнули.

«Подібні зібрання не проводяться, бо ця влада злочинна і намагається загасити волевиявлення десятків тисяч громадян на сході», – зазначив перший секретар обкому КПУ Олексій Бабурін.

Загалом заходи до 1 травня в Запоріжжі минулися без сутичок. Самооборона й Автомайдан продовжують патрулювання на вулицях міста.