«Правий сектор» пікетує з’їзд суддів у Києві

«Правий сектор» на 9:00 ранку організували пікет під стінами Верховного Суду України у Києві, де запланований позачерговий з’їзд суддів України. Про це повідомляє сайт «Правого сектора».

«За нашою інфомацією, збудована Януковичем корумпована суддівська вертикаль спробує закріпити своїх найбільш одіозних представників у новому форматі судової влади», – йдеться у повідомленні.

На думку організаторів пікету, служителі Феміди поспішають, оскільки найближчими днями Верховна Рада має розглянути законопроект «Про відновлення довіри до судової системи», який передбачає люстрацію суддів.

«Але поки цей документ не прийнято, ніхто, крім громадськості, не може перешкодити суддям залишитися при владі. Якщо ми згаємо час сьогодні, завтра в судовій владі буде все, як завжди: суд обслуговуватиме владу, а не здійснюватиме правосуддя. Закликаємо всіх небайдужих приєднатися до пікету», – йдеться у повідомленні.

Рада суддів України попри рекомандецію її голови Василя Онопенка вирішила провести 7 квітня позачерговий з'їзд суддів. Окремі депутати припускають, що на ньому може бути обрано, вигідних для проросійських сил, суддів Конституційного суду України.