Снайперів з Інститутської Київ може шукати разом з міжнародними експертами – міністр юстиції

Україна, за необхідності, готова залучити міжнародних експертів для розслідування вбивств людей під час масових протестів у Києві. Про це заявив сьогодні на брифінгу міністр юстиції Павло Петренко.

На сьогодні справу «снайперів з Інститутської» і справи, пов’язані з масовим побиттям і викраденням людей минулої зими розслідують слідчі Генеральної прокуратури України. У свою чергу, Міністерство юстиції, маючи у своєму розпорядження інститут судових експертиз, забезпечує слідство необхідною технічною і консультативною допомогою, повідомив Петренко.

«Правоохоронні органи розглядають зараз можливість отримання необхідної допомоги закордонних колег. Ми за необхідності будемо залучати іноземних експертів для допомоги у розслідування цих злочинів. Офіційна позиція парламенту й уряду України полягає у тому, що всі ті масові злочини (вбивства, побиття, викрадення людей) повинні бути розслідувані, усі винні повинні бути знайдені і притягнуті до відповідальності», – зазначив Петренко.

За його словами, колишній президент України Віктор Янукович, оголошений у міжнародний розшук, є підозрюваним в організації масових злочинів і вбивств.