Стівен Сігал хвалить Путіна і ФСБ напередодні Олімпіади в Сочі

Президент Росії Володимир Путін і голлівудський актор Стівен Сігал

Під час виступу на американському консервативному телеканалі Fox News відомий голлівудський актор Стівен Сігал намагався розвіяти страхи американців щодо рівня безпеки на зимових Олімпійських іграх в російському місті Сочі. Він хвалив тут російського президента Володимира Путіна, як великого лідера, та переконував, що ФСБ Росії є надійною службою безпеки, як світовий підрозділ боротьби з тероризмом. Тим часом на Заході попереджають про дуже високу ймовірність терактів під час зимової Олімпіади в Сочі, що стартує 7 лютого.

Терористи-смертники розгулюють вільно, йдеться у світових коментарях. Західні уряди попередили про високу ймовірність терактів в Сочі. Американські військові кораблі стоять напоготові на рейді в Чорному морі поблизу нинішньої столиці зимової Олімпіади. Так приблизно змальовує телеканал США Fox News похмурий сценарій з безпеки на зимовій Олімпіаді в Сочі. Зокрема, про це йшлося цими вихідними на телешоу Fox News під орудою колишнього республіканського кандидат в президенти США Майкла Хаккабі.

Але знаменитий американський експерт з бойових мистецтв, актор Стівен Сігал знає про це краще, з перших рук, так би мовити. Виступаючи в телешоу як гість Хаккабі Сігал, герой багатьох кінобойовиків, розцінив небезпеку атак терористів в Сочі як «надзвичайно віддалену», цитуючи при цьому його знайомих в російському ФСБ.

«Шанси того, що комусь із терористів-смертників вдасться щось здійснити, є дуже мізерні, оскільки в Сочі діють посилені заходи безпеки. Вони задіяли разючі сили і засоби з відмінною взаємодією у всьому світі. Президент Путін робить все , що у його силах. І як я вже сказав, ФСБ та спецпідрозділ «Альфа» дійсно – одні з найкращих у світі. Тому, комусь щось здійснити тут буде вкрай складно», – зазначає він.

Сігал також вважає, що небезпека в Сочі не вища від буденної , повсякденної, коли навіть не можна гарантувати, що «ви можете спокійно піти за цукром» і «вас не зіб’є випадкова машина». Тому, у житті всяке можливе, бо не можна давати стовідсоткових гарантій, каже тут знаменитий актор зі США.

Сігал закликає президента Обаму тісніше дружити з Путіним.

Під час телешоу на Fox News Стівен Сігал переконував президента США Барака Обаму намагатися тісніше спілкуватися з Путіним і дружити з Росією.

«Вона є дуже сильною країною, з разючими природними ресурсами та чудовим керівництвом. І я вважаю, що Росія – наш друг. І мені здається, що єдина для нас можливість вижити, не бути «проковтнутими» іншими наддержавами чи не зазнати втрат, – це стати найкращим другом Росії. Я вважаю, що вона має бути нашим великим союзником», – вважає він.

Майкл Хаккабі представив Сігала на Fox News, як «неофіційного посла, котрий має дружні стосунки з російським президентом Володимиром Путіним, тоді, коли наш президент (Обама) не був у змозі такого досягнути».

Коментар виглядав, як певна іронія щодо добрих стосунків Обами з Путіним, коли президент США, як й кілька інших західних лідерів, відмовився відвідати Олімпіаду в Сочі цього лютого.

Сігал, дійсно, насолоджується добрими стосунками з Росією. Він на багатьох фото поруч із Путіним, його також попросив минулого березня віце-прем’єр уряду Росії Дмитро Рогозін прорекламувати на американському ринку російську стрілецьку зброю.

Американський актор був задіяний для цього на демонстраціях російської зброї в Лас Вегасі у січні цього року.

Однак під час розмов з Хаккабі на Fox News Сігал був не такий красномовний щодо справи американського втікача до Росії, колишнього агента спецслужб США, Едварда Сноудена. Стівен Сігал наголосив, що це йому важко коментувати без знання суті справи.

Матеріал підготували Tom Balmforth і Василь Зілгалов.