У Донецьку зникли декілька активістів Євромайдану

Сьогодні близько 11:30 зник зв’язок з кількома активістами донецького Євромайдану, повідомляє кореспондент Радіо Свобода. Активістка Євромайдану та журналіст Катерина Жемчужникова напередодні зникнення зателефонувала колегам.

«У мене проблеми. Деталі розповім при зустрічі, зараз заїду в редакцію», – сказала Катерина журналістці Радіо Свобода. Після цього її телефони відповідають: «Абонент не може прийняти ваш дзвінок». Ніхто з друзів родичів та активістів Євромайдану не знає, де Катерина Жемчужникова.

Також обірвався зв’язок з іншим активістом Артуром Шевцовим, який є членом ВО «Свобода». Про його місцеперебування наразі також невідомо. Голова обласної «Свободи» Ігор Славгородський підтвердив, що не може зв’язатись ще з кількома членами ВО. На сайті «Свободи» є інформація про затримання членів партії в різних областях України, про Донеччину не сказано.

У прес-службі донецької міліції зазначили, що ніякої інформації з приводу цього не мають. У районних відділеннях міліції теж немає інформації про затриманих з такими прізвищами, у лікарнях міста такі пацієнти теж не реєструвалися.

Наразі родичі Катерини Жемчужникової досі не написали заяви про зникнення людини, вони висунули версію, що активісти переховуються, побоюючись за власну безпеку.