МЗС висловило сподівання, що світова спільнота засудить мітингувальників на Грушевського

Міністерство закордонних справ України заявило сьогодні, що уряд України сподівається на засудження світовою спільнотою радикальних дій, які провокують силові сутички і ставлять під загрозу життя та здоров’я громадян.

Уряд також налаштований докласти максимум зусиль для мирного врегулювання ситуації на основі діалогу, мовиться в заяві.

За словами міністерства, «частина радикально налаштованих осіб вдалася до протиправних дій, які вимагали відповідної реакції правоохоронних органів», і ці «протиправні дії відбувалися, незважаючи на численні заклики щодо їхнього припинення, у тому числі з боку окремих представників опозиційних сил».

Сьогодні в Києві, на вулиці Грушевського, що веде від Європейської площі до будівель Кабміну і Верховної Ради, тривало протистояння між радикальними демонстрантами та бійцями «Беркута» і внутрішніх військ, що спалахнуло ще вчора. Демонстранти кидали у правоохоронців каміння і пляшки з займистою рідиною, ті відстрілювалися шумовими гранатами і з травматичної зброї. Є багато поранених. Органи МВС повідомляли, що за підозрою у причетності до сутичок із правоохоронцями і масових заворушень затримали не менш як 31 особу.