Частину законів більшості вже направили на підпис президентові

За даними сайту Верховної Ради станом на вечір, на розгляд президентові вже направлені п’ять із десяти ухвалених сьогодні законів. Серед них є й закон про внесення змін до закону «Про судоустрій і статус суддів» та низки інших процесуальних законів, який викликав різку критику серед політиків і правозахисників в Україні і за кордоном як такий, що має на меті обмежити права людини, зокрема, право на свободу висловлення поглядів і на свободу зібрань.

Серед направлених на підпис є також і закон про внесення змін до Кримінального процесуального кодексу щодо можливості заочного кримінального провадження.

Інші з ухвалених сьогодні суперечливих законів, серед яких про державний бюджет на 2014 рік чи про зміни до Регламенту Верховної Ради, що спрощують зняття недоторканності з народного депутата, ще перебувають у парламенті.

Сьогодні більшість у Верховній Раді ухвалила низку законів без обговорення й без участі депутатів від опозиції, голосами членів фракцій Партії регіонів, КПУ, а також декого з позафракційних. За частину цих законів голосували відразу за основу і в цілому, і без електронної системи – підняттям рук.