Термін перебування іноземців у Росії обмежать – Путін

Жителі Грозного дивляться звернення Володимира Путіна

Термін перебування іноземців, які перебувають на території Росії без певної мети, буде обмежений, заявив президент Росії Володимир Путін у щорічному посланні Федеральним зборам Росії.

«Потрібно посилити контроль за цілями в’їзду іноземних громадян, так роблять усі цивілізовані країни. Держава має знати, навіщо і на який термін прибуває іноземець до Росії. При цьому потрібно вирішити питання з іноземцями, які в’їхали в країну у безвізовому порядку і тривалий час перебувають у Росії без певної мети. Термін їх перебування у країні має бути обмежений», – сказав Путін.

За його словами, тим, хто порушуватиме ці терміни, в’їзд до Росії буде заборонений залежно від тяжкості порушень – від трьох до 10 років. «Ці заходи поставлять додатковий бар’єр для іноземних громадян, які, якщо говорити прямо, займаються тіньовою, а то й кримінальною діяльністю або працюють нелегально в нелюдських умовах і самі стають жертвами злочинців», – сказав російський президент.

20 листопада керівник Федеральної міграційної служби Росії Костянтин Ромодановський заявив, що ініціює введення «міграційного коридору», згідно з яким іноземцям на території країни можна буде перебувати лише 90 діб протягом півроку, якщо у мігранта не буде необхідних документів для пролонгації терміну перебування. Він повідомив, що це стосується кожного десятого мігранта, причому половина з них – громадяни України.