Янукович: Україна досягла критеріїв, необхідних для підписання угоди з ЄС

Віктор Янукович

Україна рухається шляхом євроінтеграції вже багато років і за цей час досягла критеріїв, необхідних для підписання угоди про асоціацію, заявляє президент України Віктор Янукович.

«Останнім часом ми разом із нашими партнерами з Європейського союзу дійшли висновку, що Україна досягла тих критеріїв, що відповідають тій угоди про асоціацію, яка готується до підписання в листопаді цього року у Вільнюсі», – сказав глава держави під час церемонії вручення вірчих грамот послами іноземних держав в Україні.

Як повідомляє прес-служба глави держави, президент заявив, що цьому сприяли реформи і модернізація різних сфер життєдіяльності країни в останні роки.

За словами Януковича, такі перетворення не лише додадуть позитивного імпульсу розвитку України, а й будуть корисні країнам, з якими вона співпрацює.

«Ті зміни, які останнім часом відбуваються в Україні, вони йдуть на користь не лише Україні, а й усім партнерам у світі, з якими Україна розбудовує двосторонні взаємовигідні відносини як суверенна держава», – сказав президент.

Він також зазначив, що в процесі розвитку відносин України з державами, які представляють новопризначені посли, необхідно виходити з принципів взаємоповаги. «Найкраща мова – це мова добрих відносин, мова хороших торговельно-економічних відносин, мова гуманітарних, культурних відносин між нашими народами, і я завжди цьому сприятиму», – наголосив Янукович.

Сьогодні президент України прийняв вірчі грамоти від новопризначених послів Пакистану, Афганістану, Лівану, Королівства Данія, Республіки Судан, Королівства Швеція, Держави Катар, Республіки Кіпр, Федеративної Демократичної Республіки Непал, Республіки Конго, Австралії.

Україна планує підписати угоду про асоціацію з ЄС на саміті «Східного партнерства» у Вільнюсі в листопаді цього року.