Влада висловила сподівання, що нафтогазовики допоможуть із енергонезалежністю

Керівники України у вітаннях із нагоди професійного свята – Дня працівників нафтової, газової та нафтопереробної промисловості – висловили в неділю впевненість, що українська нафтогазова галузь сприятиме досягненню енергонезалежності держави.

Зокрема, президент Віктор Янукович переконаний, що й надалі завдяки наполегливій праці іпрофесіоналізму нафтогазовиків будуть успішно вирішуватися питання щодо впровадження енергоощадних технологій, зменшення залежності від імпорту та стабільності постачання газу споживачам.

Голова Верховної Ради Володимир Рибак, зі свого боку, теж переконаний, що українські нафтовики, газовики та нафтопереробники впевнено нарощуватимуть власний видобуток нафти і газу і втілюватимуть у життя проекти диверсифікації джерел та маршрутів поставок вуглеводнів.

А прем’єр-міністр Микола Азаров звернув увагу, що одними з найважливіших факторів розвитку нафтогазової галузі є збільшення обсягу власного видобутку вуглеводневої сировини та проведення модернізації української газотранспортної системи. Виконання таких завдань дасть змогу підвищити рівень енергетичної безпеки держави і забезпечити безперебійний та надійний транзит газу територією України, наголосив він.

«Шлях до досягнення повної енергетичної незалежності нашої держави дуже непростий, але ми вимушені його пройти», – заявив Микола Азаров.

День працівників нафтової, газової та нафтопереробної промисловості відзначається другої неділі вересня.