Азаров доручив міністрам прискорити євроінтеграцію

Микола Азаров

Прем’єр Микола Азаров, відкриваючи засідання уряду, висловив упевненість, що Україна встигне ухвалити всі необхідні для укладення угоди про асоціацію з ЄС нормативні акти.

«До Вільнюського саміту залишається не так і багато часу. Але, на мою думку, всі необхідні закони будуть ухвалені», – сказав прем’єр.

Микола Азаров доручив керівникам міністерств тісно співпрацювати з парламентом для підготовки цих законів. За його словами, це доручив урядові і президент Віктор Янукович. Низка законопроектів, за його словами, розробляється з участю європейських фахівців.

Водночас Азаров закликав урядовців прискорити підписання угод про усунення торгових перешкод з Митним союзом. Кабмін планує підготувати перелік угод, які діють в Митному союзі і до яких може приєднатися Україна.

Україна і ЄС розраховують на підписання угоди про асоціацію на саміті «Східного партнерства» 28–29 листопада у Вільнюсі (Литва).

Виступаючи в парламенті, президент Віктор Янукович висловив переконання в тому, що пакет документів, необхідних для підписання угоди з ЄС, буде ухвалений.