Уряд Росії каже, що не ухвалював ніяких рішень щодо регулювання імпорту українських товарів

Рішення на рівні уряду Росії щодо регулювання імпорту українських товарів не ухвалювалися. Про це заявили у департаменті прес-служби та інформації уряду. Там наголосили, що питання належить до компетенції митних органів, а також те, що міністри стурбовані ситуацією на російсько-українському кордоні, оскільки це позначається на торгово-економічних зв’язках.

А голова комітету Держдуми Росії у справах СНД Леонід Слуцький заявив у коментарі радіо «Ехо Москви» про те, що труднощі проходження українськими товарами російської митниці викликані просто бюрократією, зокрема тим, що Україна не входить до Митного союзу. Слуцький запевнив, що ніякої політики в цьому немає, і всі проблеми вирішаться найближчим часом.

Раніше в середу Федерація роботодавців України заявила, що російська митна служба зупинила весь український експорт на невизначений час. Водночас речник Міністерства доходів і зборів України повідомив Радіо Свобода, що митні пости відомства працюють у штатному режимі. У прес-службі російської митниці ситуацію не коментували.

Прем’єр-міністр України Микола Азаров закликав ЗМІ не нагнітати ситуацію. «Наразі наші ЗМІ цю тему буцімто наявного конфлікту перебільшують. Так, є проблеми, але не потрібно зараз ці проблеми штучно роздувати і штучно перебільшувати», – сказав Азаров.