Страсбурзький суд «визнав дії співробітників ДПтС законними» – пенітенціарії

Юлія Тимошенко стверджувала, що синців їй наставили пенітенціарії, але підтвердити це неможливо, бо вона сама відмовилася від експертиз, фото 25 квітня 2012 року

Державна пенітенціарна служба заявила в понеділок, що Європейський суд із прав людини своєю ухвалою у справі Юлії Тимошенко «офіційно підтвердив відсутність фактів катування або нелюдського чи такого, що принижує гідність, поводження або покарання» відносно колишнього прем’єра.

«Усі заяви з боку самої Тимошенко та її захисників були упередженими, необ’єктивними та такими, що безпідставно компрометували дії співробітників ДПтС», – мовиться в заяві прес-служби пенітенціаріїв.

Європейський суд із прав людини в понеділок визнав необґрунтованим і незаконним досудове утримання під вартою Юлії Тимошенко. Водночас суд відхилив кілька скарг колишнього прем’єра, а скаргу на побиття, здійснене, за її словами, під час перевезення з колонії до лікарні, не задовольнив.

При цьому Страсбурзький суд заявив, що не підтвердив порушення Конвенції про права людини в цьому епізоді через те, що Тимошенко сама відмовилася від судово-медичних експертиз; суд не заявляв, що поганого поводження з колишнім прем’єром узагалі не було.