Табалов-молодший обіцяє вступити у «Батьківщину», якщо Яценюк піде з посади

Андрій і Олександр Табалови

Народний депутат Андрій Табалов (позафракційний) заявляє, що готовий вступити до фракції «Батьківщина» за умови, що Арсеній Яценюк залишить посаду голови цієї фракції.

У заяві, поширеній прес-службою депутата, ідеться про те, що у 2012 році, коли виникла складна ситуація в мажоритарному окрузі в Кіровограді, Табалов звертався по допомогу до Яценюка, проте не отримав її.

«З урахуванням цього я готовий стати членом фракції «Батьківщина», але за умови, що Арсеній Яценюк складе повноваження лідера фракції. Саме на ньому лежить відповідальність за розкол фракції і перетворення її членів в обслуговуючий персонал одного з кандидатів у президенти», – наголошується в повідомленні.

«Загострення президентських амбіцій і початок передвиборної кампанії, замаскованої під акцію «Вставай, Україно!», відсутність конструктиву і неспроможність досягати компромісу, що спричинило «виїзне» засідання парламенту, програш у боротьбі за київські вибори через низьку явку саме депутатів із «Батьківщини» і, відповідно, провальне голосування – це ті причини, через які Арсеній Яценюк має піти з посади», – заявляє Табалов.

Андрій Табалов був обраний у мажоритарному окрузі №99 як представник «Батьківщини», його батько, Олександр Табалов пройшов до парламенту за списком «Батьківщини» під №49. Водночас обидва депутати не увійшли до складу фракції «Батьківщина». У зв’язку з цим фракція вимагала від обох депутатів скласти мандати.