Чільні чиновники Євросоюзу привітали звільнення Луценка та Філіпчука

Українські партнери в Європі: міністр закордонних справ Швеції Карл Більдт (ліворуч), верховний представник Євросоюзу з закордонних справ Катрін Аштон (праворуч) та комісар ЄС з питань розширення та Європейської політики сусідства Штефан Фюле (у центрі)

Верховний представник Євросоюзу з закордонних справ Катрін Аштон і комісар ЄС із питань розширення та Європейської політики сусідства Штефан Фюле привітали рішення президента України Віктора Януковича помилувати колишніх міністрів внутрішніх справ Юрія Луценка та з питань захисту навколишнього природного середовища Георгія Філіпчука.

Про це йдеться у спільній заяві європейських чиновників.

Вони заявили, що це важливий крок української влади у вирішенні питань, що викликають стурбованість стосовно вибіркового застосування правосуддя.

Аштон і Фюле також привітали успіх діяльність моніторингової місії Європарламенту на чолі з колишнім президентом Європарламенту Патом Коксом і екс-президентом Польщі Александром Квасневським.

Водночас європейські чиновники заявили, що ЄС очікує від Києва невідкладного рішення з приводу інших випадків вибіркового правосуддя.

7 квітня президент України Віктор Янукович підписав указ про помилування шести засуджених, у тому числі Луценка та Філіпчука.