Пукач: про мотиви запитайте в Кучми і Литвина (ВІДЕО)

Колишній керівник департаменту зовнішнього спостереження Міністерства внутрішніх справ Олексій Пукач заявляє, що про мотиви вбивства журналіста Георгія Гонгадзе треба питати в депутата Верховної Ради Володимира Литвина й колишнього Президента Леоніда Кучми. Про це він сказав після оголошення йому вироку в Печерському райсуді Києва.

«Запитайте у Кучми та Литвина – вони все розкажуть. Я все розповів під час слідства та суду... Тому запитайте про мотив і намір у Литвина й Кучми», – сказав Пукач.

При цьому він зазначив, що суд не був зацікавлений у встановленні істини у справі.

Сьогодні Печерський районний суд Києва засудив Пукача до довічного ув’язнення за вбивство журналіста Гонгадзе.

Your browser doesn’t support HTML5

Вбивця Гонгадзе вказує на Кучму і Литвина


Суд встановив, що Пукач у ніч із 16 на 17 вересня 2000 року вбив Гонгадзе за його професійну діяльність за вказівкою тодішнього міністра внутрішніх справ Юрія Кравченка, який 4 березня 2005 року був знайдений мертвим у своєму будинку під Києвом із двома вогнепальними пораненнями голови.

Захист екс-начальника департаменту зовнішнього спостереження МВС заявив, що оскаржить вирок Печерського райсуду Києва.

Георгія Гонгадзе вбили восени 2000 року. У березні 2008 року Апеляційний суд Києва визнав винними у вбивстві журналіста трьох колишніх співробітників Департаменту зовнішнього спостереження МВС України і призначив їм покарання у вигляді позбавлення волі строком від 12 до 13 років.

Ще один обвинувачений – Пукач – перебував у розшуку від 2005 року. У липні 2009-го Пукача затримали. Печерський райсуд Києва від квітня 2011 року в закритому режимі розглядав справу за його звинуваченням у вбивстві Гонгадзе.

Замовники злочину досі не встановлені.