Президент США Обама обіцяє боротися зі змінами клімату

Нью-Йорк – Президент США обіцяє боротися із кліматичними змінами. Які ж конкретно заходи щодо цього будуть запроваджувати, поки що невідомо. Але фахівці наголошують, що упродовж чотирьох років було зроблено чимало кроків для уповільнення змін клімату.

«Ми дамо відповідь загрозі кліматичних змін, бо якщо ми цього не зробимо, то це буде зрадою щодо наших дітей і наступних поколінь», – заявив президент США Барак Обама в інаугураційній промові.

На запитання журналістів, які саме заходи планує Барак Обама, прес-секретар Білого дому Джей Карні сказав лише, що він спиратиметься на вже досягнуте у цій проблемі.

На думку Олдена Маєра, представника Спілки науковців, найбільшим досягненням чотирьох років президентства Обами є те, що саме з ініціативи Білого дому були укладені домовленості щодо зменшення викидів в атмосферу вуглекислого газу з автомобільних двигунів.

Кроки в напрямку вирішення проблеми клімату

Адміністрація Обами уклала з автомобільними корпораціями у 2011 році угоду про подвоєння економічності автівок до 2025 року.

«У сенсі впливу на глобальне потепління це буде все одно, що вилучити з експлуатації 70 мільйонів автівок, – коментує Олден Маєр. – Це велика справа, причому, на мою думку, можна досягти ще помітнішого прогресу. Тим не менше, президент заслуговує на визнання свого лідерства упродовж першого чотирирічного терміну».

Адміністрація Обами також упровадила нові правила щодо обмеження забруднення повітря викидами з нових електростанцій. У наступні чотири роки ці правила можуть поширитися на нинішні електростанції, а саме вони є найбільшим джерелом парникових газів. Нині розробляють нові технології чистішого використання кам’яного вугілля. Електростанції на кам’яному вугіллі є найбільшим джерелом енергопостачання в Америці.

«Технологія чистої енергії буде великою частиною глобальної економіки 21 століття, – наголошує Джей Карні. – Ми можемо зробити так, щоб робочі місця створювалися на таких підприємствах саме тут, в Америці».