У Росії під час демонстрацій за права гомосексуалів сталися сутички

Невідомі б’ють активіста гомосексуального руху під Державною думою Росії в Москві, 22 січня 2013 року

У кількох містах Росії сьогодні сталися сутички між демонстрантами, які протестували проти законопроекту про «заборону пропаганди гомосексуалізму серед неповнолітніх», і їхніми супротивниками.

Зокрема, у столиці Москві група молоді напала на нечисленних демонстрантів, відібрала й понищила їхні плакати й вигукувала непристойні образи на їхню адресу. Демонстранти влаштували свій протест, демонстративно цілуючись на вулиці одностатевими парами.

Активісти боротьби за права гомосексуалів цілуються під Державною думою Росії в Москві, 22 січня 2013 року

Акції відбулися до планованого на сьогодні, але потім перенесеного розгляду законопроекту в Державній думі Росії в першому читанні. Документ, зокрема, пропонує штрафувати на суми в перерахунку до 16 тисяч доларів поширення серед неповнолітніх інформації про життя спільноти гомосексуалів.

Подібні закони вже існують на регіональному рівні в низці регіонів Росії, зокрема, в місті Санкт-Петербурзі. Вони вже викликали різку критику правозахисників і міжнародної спільноти. Тепер же цю заборону хочуть запровадити по всій Росії. Прихильники законопроекту серед законодавців, урядовців, а також у першу чергу в Російській православній церкві, стверджують, що гомосексуалізм не відповідає традиційним російським цінностям.

Гомосексуалізм перестав бути кримінальним злочином у Росії ще 20 років тому, але в російському суспільстві досі досить сильна гомофобія.