Партія «Батьківщина» вважає заяву Генерального прокурора Пшонки «замовною»

У партії «Батьківщина» розцінюють як замовну заяву Генерального прокурора України Віктора Пшонки про причетність екс-прем’єр-міністра Юлії Тимошенко до організації вбивства народного депутата Євгенія Щербаня, мовиться у заяві партії.

У партії наголошують, що «18 січня стало найганебнішим днем в історії української правоохоронної системи, коли влада продемонструвала повну, абсолютну зневагу до прав людини та норм закону».

У заяві мовиться, що вранці «за прямим наказом Януковича «Беркут» за підтримки бритоголових молодиків застосував фізичну силу до жінок-народних депутатів», які були з Юлією Тимошенко в лікарні.

Далі день продовжився, за словами заяви, «черговим судовим фарсом у харківському суді». «А апогеєм ганьби надвечір стало озвучене Генпрокурором замовлення Януковича про намір засудити лідера опозиції Юлію Тимошенко до довічного ув’язнення», – мовиться у заяві.

Ці дії влади в партії пов’язують з очікуваним рішенням Європейського суду з прав людини.

«Розуміючи, що в брудних порожніх справах проти Юлії Тимошенко найближчим часом поставить крапку Європейський суд з прав людини, поплічники Януковича пішли на зухвалий і брехливий відчайдушний крок», – заявили в опозиційній партії.