Протикорупційний марш у Пакистані дійшов до Ісламабада (ФОТО)

Учасники маршу під проводом Мухаммада Тагіра-уль-Кадрі, на фото за 80 кілометрів від Ісламабада, 14 січня 2013 року

Тисячі учасників маршу протесту проти корупції у владі Пакистану і за реформи виборчої системи під проводом впливового мусульманського діяча Мухаммада Тагір-уль-Кадрі дійшли в понеділок увечері до столиці країни Ісламабада. «Караван демократії», як назвали цей марш, подолав 300 кілометрів із Лагора, з якого він вирушив у неділю.

Про кількість учасників маршу, на який Тагір-уль-Кадрі сподівався зібрати сто тисяч людей, надходять суперечливі дані.

Мітинг прихильників Тагір-уль-Кадрі в Ісламабаді, 14 січня 2013 року

Міністр внутрішніх справ Пакистану Рехман Малік заявив у понеділок Радіо Свобода, що до столиці прибули лише кілька тисяч. Тим часом очевидці заявляють, що в марші брали участь десятки тисяч людей.

Деякі вулиці Ісламабада перекрили напередодні маршу, 13 січня 2013 року

Поліція напередодні прибуття маршу перекрила головні вулиці, які ведуть до урядових будівель і дипломатичних представництв.

Підступи до урядових будівель перед маршем узяли під охорону, 13 січня 2013 року

Мухаммад Тагір-уль-Кадрі хоче, зокрема, домогтися широких реформ у виборчому законодавстві напередодні загальних виборів, призначених на цю весну. За його словами, учасники його маршу мають намір залишатися у столиці, доки їхні вимоги не виконають.

Учасники маршу збираються розташуватися в Ісламабаді надовго, 14 січня 2013 року

Влада звинувачує Тагір-уль-Кадрі, який повернувся до Пакистану минулого місяця після років проживання в Канаді, в намаганні зірвати вибори. Ці звинувачення діяч відкидає.

Мухаммад Тагір-уль-Кадрі, інтерв’ю на шляху до Ісламабада, 14 січня 2013 року