Президент Еквадору попередив про стан здоров’я засновника WikiLeaks

Джуліан Ассанж

Президент Еквадору Рафаель Корреа попередив про ймовірність погіршення здоров’я засновника WikiLeaks. Уникаючи карного переслідування, австралієць Джуліан Ассанж вже майже 5 місяців перебуває на території посольства Еквадору у Великій Британії. Еквадор надав йому політичний притулок.

В інтерв’ю перуанським журналіста в Лімі Корреа повідомив, що, за свідченнями, отриманими від еквадорського посла в Лондоні, Ассанж має «невеликі проблеми» з легенями. Але, за словами президента, загальний стан здоров’я засновника сайту WikiLeaks може погіршитися у зв’язку з обмеженнями, котрі він щодня зазнає. Ассанж живе в невеликому замкнутому приміщенні і не має можливості рухатися на свіжому повітрі.

Уряд Швеції вимагає від британської влади екстрадиції Ассанжа. Поліція оголосила, що заарештує втікача в момент його виходу з посольства.

Ассанж висловлює побоювання, що після екстрадиції до Швеції, де його звинувачують у сексуальних злочинах, його можуть видати Сполученим Штатам.

Держдепартамент США не раз висловлював різке невдоволення діями Джуліана Ассанжа – у зв’язку з його публікаціями на сторінках WikiLeaks тисяч таємних документів.