Азаров доручив розібратися із затримкою зарплат

Микола Азаров

Прем’єр-міністр України Микола Азаров дав низку доручень, що стосуються невиплати заробітної плати. Про це повідомляє урядовий сайт.

За словами Азарова, склалася досить незрозуміла ситуація, коли громадяни, ЗМІ інформують про затримки виплат заробітної плати, а жоден з керівників регіонів не звертався по допомогу до центральної влади. При цьому прем’єр вкотре наголосив, що за затримки з виплатами заробітної плати вчителям, лікарям, іншим працівникам бюджетної сфери несуть персональну відповідальність керівники регіональних органів виконавчої влади.

За повідомленням, Азаров направив представників Секретаріату Кабінету Міністрів в регіони, щоб на місцях з’ясувати реальний стан справ щодо виплат заробітної плати бюджетникам.

«Нам потрібна об’єктивна картина. Буде необхідність – буде надана бюджетна підтримка», – сказав Азаров. При цьому він додав, що неприпустимою є ситуація, коли людей відправляють у відпустки за власний рахунок, не виплачують надбавок.

Глава уряду дав доручення Мінсоцполітики, Мінфіну детально вивчити стан справ і вжити всіх необхідних заходів для недопущення затримок виплат бюджетникам. Водночас Казначейству доручили надавати короткотермінові цільові позики для виплати зарплат, якщо з такими заявками будуть звертатися керівники міст.