Тимошенко каже, що домоглася того, чого хотіла

Євгенія Тимошенко

Колишній прем’єр Юлія Тимошенко заявляє, що мета, заради якої вона починала голодування, досягнута. Заяву екс-прем’єра сьогодні зачитала її дочка Євгенія Тимошенко після зустрічі з матір’ю в харківській лікарні.

«Сьогодні вже є фактом, що кожен громадянин України твердо знає, що ці парламентські вибори цілком сфальсифіковані. Також міжнародні організації, які спостерігали за виборами, вже визнали, що парламентські вибори 2012 року в Україні є такими, що не відповідають демократичним стандартам і є суттєвим кроком назад щодо останніх парламентських виборів 2006 і 2007 років», – заявляє Тимошенко.

Вона також висловила вдячність «усім демократичним країнам ЄС, а також українцям, які дали адекватну й справедливу оцінку цьому фарсу, який Янукович назвав виборами».

«Я бачу, що мета, заради якої я починала голодування, досягнута – вже ніхто не зможе сприймати цю Верховну Раду, як легітимну і демократично обрану», – цитує Євгенія Тимошенко заяву колишнього прем’єра.

Саме тому, заявляє Тимошенко, вона вважає за можливе на 18-му дні припинити голодування і «продовжити свою боротьбу проти корумпованого режиму Януковича всіма іншими засобами».

Відповідаючи на запитання про самопочуття Юлії Тимошенко, її дочка заявила, що вона почувається гірше, ніж після першого голодування в травні.

Учора головний лікар харківської лікарні №5 Михайло Афанасьєв заявив, що стан Тимошенко після цього голодування близький до того, який був під час попереднього.