«Батьківщина» звинувачує ЦВК у крадіжці голосів

Об’єднана опозиція «Батьківщина» не згодна з результатами парламентських виборів у деяких одномандатних округах і звинувачує Центральну виборчу комісію в крадіжці голосів опозиційних кандидатів у депутати.

«Ми ніколи не визнаємо таке рішення ЦВК і вважаємо цих (проголошених переможцями) осіб не народними обранцями, а кримінальниками. Ми зробимо все можливе, щоб ці громадяни не склали присягу народного депутата, і переконані, що така Верховна Рада не буде легітимною», – мовиться в заяві опозиції, поширеній у неділю.

11 листопада ЦВК визнала переможцем у виборчому окрузі № 11 Олександра Домбровського, а у виборчому окрузі № 14 – Віктора Жеребнюка.

«Тим самим ті члени комісії, які голосували за це ганебне антизаконне рішення, стали співучасниками кримінального злочину, що легітимізував крадіжку голосів виборців на цих округах», – заявили в опозиції.

Автори заяви наголосили, що первинний підрахунок голосів і протоколи з мокрими печатками показали перемогу кандидатів від опозиції Наталії Солейко в 11-му окрузі, а Івана Мельничука в 14-му окрузі.

Раніше у неділю ЦВК завершила підбивати підсумки виборів у мажоритарних округах. Перед тим комісія відмовилася розглядати питання про визнання неможливим встановити результати парламентських виборів в 11-му, 14-му (Вінницька область) та 184-му (Херсонська область) одномандатних округах.