Адміністрацію Президента пікетують через проблемні округи (ФОТО, ВІДЕО)

Кандидати в депутати від опозиції з проблемних округів розпочали акцію протесту під Адміністрацією Президента. Основна вимога – зарахувати їхні перемоги на підставі протоколів дільничних виборчих комісій з мокрими печатками. У своєму зверненні до Віктора Януковича вони наголошують на тому, що перевибори таки необхідно провести на дільницях Західної і Центральної України, де «дивним чином» виграли провладні сили.

За словами одного з ініціаторів акції, координатора «Спільна справа» Олександра Данилюка, якщо порівняти дані по мажоритарці і по списку, можна побачити, що на одних і тих самих дільницях кількість виданих бюлетенів і кількість тих людей, які взяли участь у голосуванні, не збігаються. «Якщо відкинути аномальну явку в Донецькій, Луганській, частково в Харківській областях, відкинути майже мільйон тих, хто дивним чином вирішив голосувати вдома, виявиться, що Партія регіонів навряд чи набрала б більше 12%», – стверджує він.

Водночас депутат від «Батьківщини» Сергій Пашинський назвав рішення ЦВК щодо необхідності проведення повторних виборів у кількох округах незаконним.

На акцію зібралися близько 100 людей, з яких кілька десятків з плакатами і прапорами активу «Спільна справа». Як розповів Радіо Свобода Олександр Данилюк, частина людей, можливо, прийшла для провокацій. «З Первомайського активу, який активно захищав 132-й округ, приїхало близько 50 осіб. А решта організованих молодих людей не можуть пояснити, для чого вони все ж таки прибули. Вони говорять, що прийшли на акцію проти фашистів. Можливо, це готувалась якась провокація, але я не можу сказати точно».

Your browser doesn’t support HTML5

Данилюк: «На сході «регіони» не набрали б і 12%»